Top 5 Woontrends voor dit jaar

Blog Inleiding: Bij een nieuw jaar horen nieuwe trends – en 2020 is daarop geen uitzondering. Als je je huis dit jaar wilt updaten, kijk dan eens naar deze vijf woontrends die de komende maanden zeker populair zullen zijn.

Maximalisme


Een trend die aan populariteit wint is maximalisme, het tegenovergestelde van minimalisme. Bij maximalisme draait alles om gedurfd en kleurrijk zijn, en het is perfect voor mensen die hun persoonlijkheid willen uitdrukken via hun inrichting. Als u overweegt deze trend te volgen, wees dan niet bang om verschillende patronen en texturen te mixen. En vergeet niet een statement te maken met uw kunstwerken!

Boho chic


Een andere populaire trend is boho chic. Deze stijl combineert elementen uit de Boheemse en hippiecultuur met een modernere esthetiek. Bij boho chic draait alles om eclectisch en uniek zijn, dus wees niet bang om verschillende kleuren, patronen en texturen te mengen. En voeg zeker wat planten toe om de look helemaal af te maken.

Middenklasse modern


Midcentury modern is een andere trendy stijl die steeds populairder wordt. Deze stijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen en eenvoudige vormen, en is vaak voorzien van vintage meubels. Als u geïnteresseerd bent in deze trend, investeer dan eerst in enkele belangrijke stukken, zoals een moderne bank of salontafel. Voeg vervolgens enkele accenten toe om de look helemaal af te maken.

Scandinavisch


De Scandinavische stijl heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, en het ziet er niet naar uit dat het minder wordt. Deze stijl wordt gekenmerkt door eenvoud en functionaliteit. Als u deze trend wilt volgen, begin dan met het opruimen van uw ruimte en verwijder alle overbodige spullen. Richt u vervolgens op het toevoegen van eenvoudige stukken die u helpen georganiseerd te blijven. En vergeet niet om er planten bij te zetten!

Industrieel


Last but not least is ook de industriële stijl dit jaar trending. Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van zichtbare bakstenen en metalen, en wordt vaak gekenmerkt door vintage meubels. Als je geïnteresseerd bent in deze trend, begin dan met het toevoegen van bakstenen of metalen buizen aan je ruimte. Voeg vervolgens vintage meubels en verlichting in industriële stijl toe. En vergeet niet wat groen toe te voegen!